Przepis na Panga w sosie
SKŁADNIKI DO PANGA W SOSIE co to jest
Gotowanie Panga w sosie cytrynowo- miodowym. Składniki do •  250 ml śmietany (Cremefine do.

Jak ugotować Panga w sosie cytrynowo- miodowym

Definicja PANGA W SOSIE CYTRYNOWO- MIODOWYM: Składniki •  1 filet z pangi
  
•  1/2 cytryny
  
•  250 ml śmietany (Cremefine do gotowania)
  
•  1-2 łyżeczki miodu
  
•  sól, pieprz
  
•  masło
  
Etapy przygotowania 1.  Filet z pangi umyć i osuszyć. Przekroić na dwa kawałki. Lekko osolić, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
    
2.  Przygotujemy sos: na patelni rozgrzać łyżkę masła. Dodać do niego całą śmietanę oraz wyciśnięty sok z pół cytryny. Do tego dodać miód (max 2 łyżeczki). Wszystko dokładnie wymieszać. Na końcu lekko osolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
    
3.  Na drugiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła. Obsmażamy rybę z obu stron. Podajemy z ryżem i sosem.

Czym jest Panga w sosie cytrynowo znaczenie w Słownik P .