Przepis na Panga w sosie
SKŁADNIKI DO PANGA W SOSIE co to jest
Gotowanie Panga w sosie cytrynowym. Składniki do cytryny przyprawa do ryb Kamis Wykonanie: Rybę.

Jak ugotować Panga w sosie cytrynowym

Definicja PANGA W SOSIE CYTRYNOWYM: Składniki: panga np. 4 płaty, oliwa z oliwek, 3 cytryny przyprawa do ryb Kamis Wykonanie: Rybę osuszyć i pokroić w poprzek w plastry. Każdy kawałek posypać z obu stron przyprawą do ryb. Dno żaroodpornego naczynia polać oliwą z oliwek, żeby było natłuszczone. Następnie cytrynę wyszorować szczoteczką i pokroić w cienkie plastry, wyciągając pestki. Wyłożyć całe dno naczynia plastrami cytryny, następnie układać warstwę ryby posypanej przyprawą i kolejną warstwę plastrów cytryny. Druga warstwa cytryn nie musi być gruba i gęsto przykrywać ryby. Wszystko polać oliwą i skropić sokiem z połówki cytryny. Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 40 min w temp. 200 stopni.

Czym jest Panga w sosie cytrynowym znaczenie w Słownik P .