Przepis na Panga w sosie
SKŁADNIKI DO PANGA W SOSIE co to jest
Gotowanie Panga w sosie oliwkowym. Składniki do    •  4 łyżki bułki tartej    •  150ml mleka    • .

Jak ugotować Panga w sosie oliwkowym

Definicja PANGA W SOSIE OLIWKOWYM: Składniki •  4 filety z pangi
  
•  6 łyżek mąki
  
•  4 łyżki bułki tartej
  
•  150ml mleka
  
•  1 jajko
  
•  20 oliwek pokrojonych w kółeczka
  
•  3 łyżki zalwewy z oliwek
  
•  1 łyżka oleju
   Etapy przygotowania 1.  Pangę obtoczyć kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
    
2.  Mąkę zasmażyć z olejem na złoty kolor. Dolać mleko i zalewę z oliwek. Dodać oliwki.
    
3.  Rybę podawać polaną sokiem z cytryny z sosem oliwkowym. Dobrze smakuje z ziemiakami i warzywami gotowanymi.

Czym jest Panga w sosie oliwkowym znaczenie w Słownik P .