Przepis na Panga w sosie
SKŁADNIKI DO PANGA W SOSIE co to jest
Gotowanie Panga w sosie śmietanowo-cebulowym. Składniki do cebule, śmietana 18 % 0,5 l, sok z 1/2.

Jak ugotować Panga w sosie śmietanowo-cebulowym

Definicja PANGA W SOSIE ŚMIETANOWO-CEBULOWYM: Składniki: 4 filety z pangi, olej, łyżka masła, 3 cebule, śmietana 18 % 0,5 l, sok z 1/2 cytryny, sól,  pieprz. Wykonanie: Rozmrożone filety z pangi oprószyć solą, pieprzem oraz skropić sokiem z 1/2 cytryny, odstawić do lodówki na ok. 1 godz. W tym czasie cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle na patelni. Gdy cebula jest miękka, wlać 1/2 l śmietany 18%, mieszając, aż zacznie lekko bulgotać. Odstawić na bok. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć filety z pangi ok. 10 min na każdej stronie, usmażone filety odkładać na talerz. Po usmażeniu wszystkich filetów zlać olej z patelni i z powrotem ułożyć rybę na niej, zalewając wcześniej przygotowanym sosem. Dusić ok. 5 min na małym ogniu.

Czym jest Panga w sosie śmietanowo znaczenie w Słownik P .