Przepis na Panga wykwintnie
SKŁADNIKI DO PANGA WYKWINTNIE co to jest
Gotowanie Panga wykwintnie panierowana. Składniki do kukurydzianych, 2 jajka, sól, oregano.

Jak ugotować Panga wykwintnie panierowana

Definicja PANGA WYKWINTNIE PANIEROWANA: Składniki 0,7 kg filetów z pangi, paczka płatków kukurydzianych, 2 jajka, sól, oregano, granulowany czosnek, pieprz, oliwa do smażenia  Sposób wykonania Pangę rozmrozić, posolić. Płatki kukurydziane (ok. 5 łyżek) rozdrobnić (np tłuczkiem w lnianej ściereczce). Jajka dokładnie rozbełtać wsypać pół łyżeczki czosnku, pół łyżeczki oregano, dużą szczyptę pieprzu. Kawałki ryby zanurzać w jajku, panierować w płatkach, smażyć na oliwie na rumiano z obydwu stron. Taka panierka chłonie o wiele mniej tłuszczu niż tradycyjna. Podawać z ziemniakami, ryżem lub kluseczkami.

Czym jest Panga wykwintnie panierowana znaczenie w Słownik P .