Przepis na Panga z boczkiem
SKŁADNIKI DO PANGA Z BOCZKIEM co to jest
Gotowanie Panga z boczkiem. Składniki do wędzonego boczku    •  kilka gałązek świeżego tymianku   .

Jak ugotować Panga z boczkiem

Definicja PANGA Z BOCZKIEM: Składniki •  80 dag pangi
  
•  12 plastrów wędzonego boczku
  
•  kilka gałązek świeżego tymianku
  
•  sok z 1/2 cytryny
  
•  2 łyżki masła
  
•  sól, pieprz
   Etapy przygotowania 1.  Rybę opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 15 minut.
    
2.  Długimi, cienkimi plastrami boczku owinąć rybę tak, by na siebie nachodziły, gdzieniegdzie wsuwając pod spód listki tymianku. Całość obwiązać nicią spożywczą.
    
3.  Owinięte w boczek ryby ułożyć w brytfannie posmarowanej masłem, piec 25 minut w temperaturze 200 stopni C. Usunąć nici, podawać z ryżem, polanym sosem z pieczenia.

Czym jest Panga z boczkiem znaczenie w Słownik P .