Jak ugotować Panga z brzoskwiniami
Definicja PANGA Z BRZOSKWINIAMI: Składniki: 1 kg łatów ryby, najlepiej pangi, 4 duże cebule, 1 czerwona surowa papryka, 1 słoiczek pikantnego keczupu (250 g), 1 puszka brzoskwiń, 1/2 szklanki soku z brzoskwiń, 3 łyżki oleju. Ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki, 1 jajo, 3/4 szklanki wody, 1 duza łyżka vegety Wykonanie: Porcje ryby zanurzać w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju - usmażone kawałki układać na półmisku. Cebulę udusić na oleju, przełożyć do parowara, podlać odrobiną wody, dodać pokrojoną w paski paprykę, pokrojone w cienkie ósemki brzoskwinie, 1/2 szklanki soku z brzoskwiń, szczyptę soli i słoiczek keczupu - to wszystko parować do 5 minut. Gotowym gorącym farszem zalać uprzednio przygotowaną rybę.
Czym jest Panga z brzoskwiniami znaczenie w Słownik P .