Przepis na Panga zapiakana w
SKŁADNIKI DO PANGA ZAPIAKANA co to jest
Gotowanie Panga zapiakana w brokułach i pomidorach. Składniki do mrożony paczka 450 g Pomidory.

Jak ugotować Panga zapiakana w brokułach i pomidorach

Definicja PANGA ZAPIAKANA W BROKUŁACH I POMIDORACH: Składniki Panga - 2 filety Brokuł - 1 szt lub mrożony paczka 450 g Pomidory - świeże 3 Estragon Ziamniaki - 1/2 kg Oliwa Pieprz Sól  Sposób wykonania Pangę umyć i dokładnie osuszyć. Pokroić filety na pół. Pololić. posypac pieprzem ( wg uznania ). Sparzyć i obrać pomidorki, pokroć w ćwiartki, umyć i począstkowac brokuła. Do naczynia żaroodpornego wlać na spód nieco oliwy, na brzegach układac koronki brokuła, w środek ułożyć rybę. całość przykryć pomidorami w ćwiartkach. Posolić brokuł i pomidory. Całość posypać estragonem. Wstawić do piekarnika na ok 40 minut. W czasie pieczenia ryby obrac i ugotować ziemniaki. Jeżeli podczas pieczenia wydzieli się za duzo sosu mozna dodać keczupu dla zagęszczenia i jeszcze chwilkę potrzymać w piekarniku. Podawać z ziemniakami.
 

Czym jest Panga zapiakana w brokułach i znaczenie w Słownik P .