Przepis na Papa a la
SKŁADNIKI DO PAPA A LA co to jest
Gotowanie Papa a la Huancaina – ziemniak po andaluzyjsku. Składniki do ziemniaki żółtka na twardo4.

Jak ugotować Papa a la Huancaina – ziemniak po andaluzyjsku

Definicja PAPA A LA HUANCAINA – ZIEMNIAK PO ANDALUZYJSKU: 4 białe ziemniaki
4 żółte ziemniaki
4 kremowe ziemniaki
 żółtka na twardo
4 ostre papryki
¼ kg żółtego sera
¼ szkl. skondensowanego mleka
¼ szkl. oliwy
3 krakersy
sól, pieprz
sok z 1 limona Ziemniaki umyć, ugotować w łupinach. Obrać.
Sos: papryki włożyć do zagotowanej ze szczypt? cukru wody i moczyć je, aż zmiękną i będzie można zdjąć z nich skórkę. Do miksera włożyć obrane papryki, żółtka, starty ser, mleko, oliwę, krakersy, sól, pieprz. zmiksować na gładki krem. Doprawić sokiem z limona. Ziemniaki pokroić w plastry, ułożyć na półmisku, polać sosem i udekorować.

Czym jest Papa a la Huancaina – znaczenie w Słownik P .