Przepis na Papa Hellena –
SKŁADNIKI DO PAPA HELLENA – co to jest
Gotowanie Papa Hellena – ziemniak nadziewany. Składniki do łyżki masłaolejnadzienie:3 łyżki oleju2.

Jak ugotować Papa Hellena – ziemniak nadziewany

Definicja PAPA HELLENA – ZIEMNIAK NADZIEWANY: ¾ kg ziemniaków
¼ kg manioku
3 jajka
sól, pieprz
2 łyżki masła
olej
nadzienie:
3 łyżki oleju
2 posiekane cebule
30 dag gotowanego mięsa
½ łyżeczki mielonego czosnku
1 łyżeczka ostrej papryki
3 pokrojone pomidory bez skórki
1 łyżka oregano
1 łyżka suszonej mięty
15 dag żółtego sera
5 dag rodzynek
4 posiekane oliwki
2 pokrojone jajka na twardo
białe wino
m?ka
sól, pieprz
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odparować. Obrać i rozgnieść na puree. Maniok obrać i ugotować. Również rozgnieść, dodać ziemniaki i jajka, masło, sól, pieprz. Odstawić do ostygnięcia. Nadzienie: dusić posiekane mięso z cebul?, czosnkiem, papryką, pomidorami, oregano, mięt? i rodzynkami. Pod koniec dodać trochę białego wina. Kiedy masa odparuje dodać starty ser, oliwki, kawałki jajek i doprawić. Nabrać gar?ć masy ziemniaczanej i napełnić farszem. Dobrze zagnieść, żeby się nie rozpadło podczas smażenia. Obtoczyć w m?ce i rozbełtanym jajku, smażyć w głębokim oleju.

Czym jest Papa Hellena – ziemniak znaczenie w Słownik P .