Jak ugotować Papardelle z oliwkami
Definicja PAPARDELLE Z OLIWKAMI: Składniki: - 32 oliwki Kalamata bez pestek - skórka z 2 cytryn - skórka pomarańczy - natka pietruszki - tymianek - oliwa - extra vergine - ostra czerwona papryczka - papardelle (wstążki) Sposób przyrządzania: Obrać cytrusy cienko, zeskrobując gorzką białą warstwę. Oliwki, skórkę z cytryny, 2 paski skórki pomarańczy (8x4 cm), pół łyżeczki ostrej papryki (czuszki lub w proszku), 4 łyżki oliwy, szklankę listków pietruszki, 2 łyżki świeżego (lub łyżeczkę suszonego) tymianku i łyżeczkę soli zemleć w malakserze - drobno, ale nie na puree. Włożyć do ogrzanej miski. Dodać makaron, zamieszać; jeśli pasta jest zbyt sucha, dodawać wody, w której gotował się makaron - po łyżce, nie więcej niż pół szklanki. Gotowanie makaronu. Duża ilość wody - 6-7 litrów na 1/2 kg opakowanie zapewni, że makaron nie będzie się kleić.
Czym jest Papardelle z oliwkami znaczenie w Słownik P .