Przepis na Papryka
SKŁADNIKI DO PAPRYKA co to jest
Gotowanie Papryka faszerowana po amerykańsku. Składniki do marchewki pokrojonej w cienkie.

Jak ugotować Papryka faszerowana po amerykańsku

Definicja PAPRYKA FASZEROWANA PO AMERYKAŃSKU: 8 zielonych papryk
1 łyżka oleju
1/2 szkl. marchewki pokrojonej w cienkie plasterki
1/2 szkl. cebuli  pokrojonej w plasterki
1 roztarty ząbek czosnku
1/4 szkl. drobno posiekanego selera
1/2 szkl. soku pomidorowego
1,5 szkl. kukurydzy z puszki
1 duży pomidor pokrojony na 8 plasterków
2 szkl. startego żółtego sera
2 szkl. ugotowanego ryżu
3/4 łyżeczki chili
szczypta pieprzu, sól Obci?ć wierzchołki papryk, usunąć nasiona i błonki. Ułożyć je w rondelku ustawiając obciętym końcem w dół, zalać 2 szkl. wody, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz, przykryć rondelek i gotować ok. 5min. Wyjąć papryki i dokładnie osuszyć. W drugim rondlu rozgrzać olej, dodać marchew, cebulę, czosnek, seler. Smażyć, aż warzywa będ? miękkie i chrupi?ce. Dodać sok pomidorowy i przyprawy. Zmniejszyć gaz i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Do dużej miski rzucić razem ser, ryż, kukurydzę, dodać duszone warzywa. Napełnić papryki farszem. Przełożyć je do żaroodpornego naczynia, każdą paprykę przykryć plastrem pomidora. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min.

Czym jest Papryka faszerowana po znaczenie w Słownik P .