Jak ugotować Papryka nadziewana mięsem
Definicja PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM: 8-12 str?ków papryki
30 dag mięsa wieprzowego dwukrotnie mielonego
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
1 główka czosnku
50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler)
20 dag cebuli
4 łyżki oleju
6 łyżek posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz Mięso wymieszać z tart? bułką, dodać jajko, 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki i 3-4 ząbki czosnku roztartego z solą. Masę dokładnie wyrobić, dodając 2-3 łyżki wody. Przyprawić do smaku. Papryki umyć, odkroić nasady szypułki, oczyścić z pestek, wypłukać. Wnętrze papryk posypać solą i pieprzem i wypełnić nadzieniem. Warzywa obrać, poszatkować. Cebulę pokroić w piórka, poł?czyć z warzywami, osolić. Połowę przygotowanych warzyw ułożyć na dnie niskiego, szerokiego garnka. Na warstwie warzyw ułożyć str?ki papryki napełnione nadzieniem, przykryć pozostałymi warzywami, skropić oliwą i olejem, podlać szklanką wrz?cej wody, przykryć, dusić na małym ogniu ok. 40 min. Pod koniec duszenia dodać posiekany czosnek. Sos warzywny przyprawić solą i pieprzem. Posypać pietruszką.
Czym jest Papryka nadziewana mięsem znaczenie w Słownik P .