Przepis na Papryka nadziewana
SKŁADNIKI DO PAPRYKA co to jest
Gotowanie Papryka nadziewana mięsem. Składniki do dwukrotnie mielonego3 łyżki bułki tartej1 jajko1.

Jak ugotować Papryka nadziewana mięsem

Definicja PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM: 8-12 str?ków papryki
30 dag mięsa wieprzowego dwukrotnie mielonego
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
1 główka czosnku
50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler)
20 dag cebuli
4 łyżki oleju
6 łyżek posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz Mięso wymieszać z tart? bułką, dodać jajko, 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki i 3-4 ząbki czosnku roztartego z solą. Masę dokładnie wyrobić, dodając 2-3 łyżki wody. Przyprawić do smaku. Papryki umyć, odkroić nasady szypułki, oczyścić z pestek, wypłukać. Wnętrze papryk posypać solą i pieprzem i wypełnić nadzieniem. Warzywa obrać, poszatkować. Cebulę pokroić w piórka, poł?czyć z warzywami, osolić. Połowę przygotowanych warzyw ułożyć na dnie niskiego, szerokiego garnka. Na warstwie warzyw ułożyć str?ki papryki napełnione nadzieniem, przykryć pozostałymi warzywami, skropić oliwą i olejem, podlać szklanką wrz?cej wody, przykryć, dusić na małym ogniu ok. 40 min. Pod koniec duszenia dodać posiekany czosnek. Sos warzywny przyprawić solą i pieprzem. Posypać pietruszką.

Czym jest Papryka nadziewana mięsem znaczenie w Słownik P .