Przepis na Papryka po
SKŁADNIKI DO PAPRYKA PO co to jest
Gotowanie Papryka po węgiersku. Składniki do kapusty (około 2 kg)- 6 szklanek przegotowanej wody- 4.

Jak ugotować Papryka po węgiersku

Definicja PAPRYKA PO WĘGIERSKU: - 2 kg dużych okr?głych papryk
- główka białej kapusty (około 2 kg)
- 6 szklanek przegotowanej wody
- 4 szklanki octu winnego
- 12 dag cukru
- 5 dag ziarenek białej gorczycy
- 2 dag ziarenek kolendry
- 1 dag ziarenek czarnego pieprzu
- 3-4 łyżki soli


Umyt? kapustę drobno poszatkować, obficie posypać solą, lekko skropić octem, zostawić na 2-3 godziny, po czym dokładnie odcisnąć sok. Papryki - po ?cięciu wierzchów z szypułką i usunięciu gniazd nasiennych - umyć, osuszyć, nadziać odci?nięt? kapust?. Wodę z cukrem, przyprawami korzennymi i odrobiną soli gotować na małym ogniu przez 5-6 minut, wlać ocet, znów zagotować, trochę odparowując. Faszerowane papryki ciasno ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać gor?c? marynat?, szczelnie zamknąć, pasteryzować na sucho.

Czym jest Papryka po węgiersku znaczenie w Słownik P .