Przepis na Papryka w oleju
SKŁADNIKI DO PAPRYKA W OLEJU co to jest
Gotowanie Papryka w oleju. Składniki do przyrządzenia:        Paprykę oczyscić z gniazd nasiennych.

Jak ugotować Papryka w oleju

Definicja PAPRYKA W OLEJU: Składniki:Papryka,
oliwa z oliwek.

 
Sposób przyrządzenia:        Paprykę oczyscić z gniazd nasiennych, pokroić wzdłuż na 3 - 4 kawałki. Ułożyć na blasze w piekarniku pod rozgrzanym grillem skórką do góry. Przypiekać do czasu aż skórka lekko zbrązowieje. Wyjąć z piekarnika. lekko wystudzić i delikatnie zdjąć skórkę. Tak przygotowaną paprykę nakładać do słoiczków, które wcześniej na kwadrans umieszczamy w rozgrzanym piekarniku. Zalewamy oliwą z oliwek. Słoiczków nie napełniamy do końca, tak by zostało 2cm poniżej gwintu wolnego miejsca. Przed zakręceniem pukamy w denko, aby usunąć powietrze, dokładnie zakręcamy, wstawiamy do piekarnika o temp. 120°C na 40 min.

Czym jest Papryka w oleju znaczenie w Słownik P .