Przepis na Paprykarz cielęcy
SKŁADNIKI DO PAPRYKARZ co to jest
Gotowanie Paprykarz cielęcy po generalsku. Składniki do tłuszcz,10 dkg pieczarek,5 dkg groszku.

Jak ugotować Paprykarz cielęcy po generalsku

Definicja PAPRYKARZ CIELĘCY PO GENERALSKU: Składniki:50 dkg cielęciny bez kości,
8 dkg cebuli,
tłuszcz,
10 dkg pieczarek,
5 dkg groszku konserwowego, 15 dkg pomidorów,
150 ml śmietany,
2 dkg mąki,
1 dkg mąki do śmietany,
natka pietruszki,
sól, przyprawa do zup,
pieprz i musztarda do smaku.

 
Sposób przyrządzenia:        Mięso umyć, pokrajać w kostkę, posypać mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać do mięsa, skropić wodą i dusić na małym ogniu często mieszając. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, dodać do mięsa razem z groszkiem, posiekaną natką pietruszki oraz śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować i doprawić. Podawać z kluskami pod różnymi postaciami i sałatą zieloną.

Czym jest Paprykarz cielęcy po znaczenie w Słownik P .