Przepis na Paprykarz cielęcy
SKŁADNIKI DO PAPRYKARZ CIELĘCY co to jest
Gotowanie Paprykarz cielęcy. Składniki do wywar lub woda,15g śmietany,sól,paprykaMięso umyć.

Jak ugotować Paprykarz cielęcy

Definicja PAPRYKARZ CIELĘCY: 135g cielęciny,
8g mąki,
10g tłuszczu,
15g cebuli,
wywar lub woda,
15g śmietany,
sól,
papryka

Mięso umyć, podzielić na dwa kawałki, posolić, oprószyć m?ką, obsmażyć, przełożyć do rondelka, dodać gor?c? wodę cebulę zrumieniona na tłuszczu, przyprawy i dusić do miękkości. Ze śmietany i mąki pozostałej po oproszeniu sporz?dzić zawiesinę, podprawić sos, zagotować, doprawić do smaku.

Czym jest Paprykarz cielęcy znaczenie w Słownik P .