Przepis na Paprykowe szpady
SKŁADNIKI DO PAPRYKOWE SZPADY co to jest
Gotowanie Paprykowe szpady. Składniki do czerwona) • 1 nieduża cukinia • 1 nieduży bakłażan •.

Jak ugotować Paprykowe szpady

Definicja PAPRYKOWE SZPADY: Składniki:
• 2 papryki (najlepiej 1 żółta i 1 czerwona)
• 1 nieduża cukinia
• 1 nieduży bakłażan
• wykałaczki

Sposób przyrz?dzenia:
Bakłażana należy umyć i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Posolić i odstawić na 1-2 godziny aż pu?ci sok. Teraz czas na dokładnie osuszenie ręcznikiem papierowym. Paprykę umyć, wybrać nasiona i pokroić w słupki. Cukinię umyć i pokroić wzdłuż w bardzo cienkie plasterki (najlepiej odbierakiem do warzyw, nie będ? się wtedy łamać w czasie zawijania). Teraz możemy przyst?pić do zawijania: bierzemy plaster bakłażana, układamy na nim 1 lub 2 plastry cukini. Kładziemy w poprzek 2 różnokolorowe słupki papryki. Zawijamy i spinamy wykałaczką. Piec na grillu, najlepiej na tacce aluminiowej.

Czym jest Paprykowe szpady znaczenie w Słownik P .