Przepis na Pardulas
SKŁADNIKI DO PARDULAS co to jest
Gotowanie Pardulas. Składniki do dag cukru1/2 łyżeczki szafranu / kurkumyotarta skórka z 1.

Jak ugotować Pardulas

Definicja PARDULAS: 60 dag mąki
15 dag masła
4-5 jajek
50 dag twarogu
10 dag cukru
1/2 łyżeczki szafranu / kurkumy
otarta skórka z 1 cytryny
otarta skórka z 1 pomarańczy
cukier puder
sól Zagnieść i dość długo wyrabiać 50 dag mąki ze szczypt? soli, 2 jajkami i masłem. Ciasto przykryć i odstawić na jaki? czas. Wymieszać twaróg, cukier, start? skórkę, resztę mąki, szafran, szczyptę soli i 2 jajka, dokładnie wrobić. Rozwałkować, wycinać krążki o średnicy 10 cm i zaginając brzegi uformować małe miseczki. Wyłożyć na blachę pokryt? pergaminem i wlewać do każdej miseczki masę serową. Piec ciasteczka w gor?cym piekarniku ok. 30 min. Podawać ciepłe, posypane cukrem pudrem.

Czym jest Pardulas znaczenie w Słownik P .