Przepis na Parówki w cieście
SKŁADNIKI DO PARÓWKI W CIEŚCIE co to jest
Gotowanie Parówki w cieście. Składniki do szklanki mąki, łyżka mleka, 2 dag drożdży, 2 łyżki.

Jak ugotować Parówki w cieście

Definicja PARÓWKI W CIEŚCIE: Składniki Kilka parówek (4-5 szt), półtorej szklanki mąki, łyżka mleka, 2 dag drożdży, 2 łyżki śmietany, jajo, łyżka oleju, łyżeczka cukru, sól. Wykonanie Drożdże i cukier rozpuscić w letnim mleku, odstawić do wyrośnięcia. Gdy rozczyn podwoi swą objętość, dodać do mąki, następnie wbić żółtko, wlać smietanę, lekko posolić i wyrobić ciasto, po czym rozwałkować je na cienki placek. Wierzch placka posmarować rozkłóconym białkiem i pokroić na paseczki o szerokości ok. 2 cm. Z parówek zdjąć skórkę, przekroić każdą wzdłuż na połowę. Powstałymi paskami ciasta owinąć spiralnie parówki, poukładać w żaroodpornym naczyniu, wstawić do piekarnika i zapiec na złoty kolor.

Czym jest Parówki w cieście znaczenie w Słownik P .