Jak ugotować Parówki z groszkiem i pieczarkami
Definicja PARÓWKI Z GROSZKIEM I PIECZARKAMI: Składniki • 50 dag pieczarek
• 30 dag cienkich parówek
• puszka groszku konserwowego
• 1 cebula, łyżka keczupu
• 2 łyżki startego żółtego sera, 2 łyżki przecieru pomidorowego
• sól, pieprz
Etapy przygotowania Na rozgrzanym tłuszczu poddusić pokrojoną w krążki cebulę. Dodać umyte i pokrojone pieczarki. Dusić, aż pieczarki będą miękkie, a cebula szklista. Dołożyć parówki pokrojone w plasterki i jeszcze kilka minut dusić. Na koniec dodać groszek, keczup, przecier pomidorowy, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Na półmisku posypać startym żółtym serem. Podawać z tostami z bułki.
Czym jest Parówki z groszkiem i znaczenie w Słownik P .