Przepis na Pascha Cassata
SKŁADNIKI DO PASCHA CASSATA co to jest
Gotowanie Pascha Cassata. Składniki do trzykrotnie mielonego - 1/2 szklanki cukru - 1 szklanka.

Jak ugotować Pascha Cassata

Definicja PASCHA CASSATA: SKŁADNIKI: - 1 kg twarogu śmietankowego trzykrotnie mielonego - 1/2 szklanki cukru - 1 szklanka śmietany kremówki - 20 dag mieszanych owoców kandyzowanych - 5 dag skórki pomarańczowej smażonej w cukrze - skórka otarta z 1 cytryny - 10 łyżek likieru wiśniowego - 7 łyżeczek żelatyny WYKONANIE: Owoce kandyzowane i skórkę pomarańczową drobno pokroić. Twaróg utrzeć z cukrem, śmietaną, likierem oraz skórką z cytryny. Żelatynę namoczyć w garnuszku w małej ilości zimnej wody lub mleka, a następnie wstawić do większego naczynia z gorącą wodą i rozpuścić. Potem połączyć z 2łyżkami masy serowej, wlać do twarogu i wymieszać. Dodać owoce kandyzowane oraz skórkę pomarańczową i ponownie wymieszać. Podłużną formę do ciasta opłukać zimną wodą, napełnić masą serową i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem paschę wyjąć z formy na półmisek i pokroić w plastry.

Czym jest Pascha Cassata znaczenie w Słownik P .