Przepis na Pascha jabłkowa
SKŁADNIKI DO PASCHA JABŁKOWA co to jest
Gotowanie Pascha jabłkowa. Składniki do dag masła - 5 żółtek ugotowanych na twardo - 5 jajek - 3.

Jak ugotować Pascha jabłkowa

Definicja PASCHA JABŁKOWA: SKŁADNIKI: - 1 kg tłustego sera twarogowego - 25 dag masła - 5 żółtek ugotowanych na twardo - 5 jajek - 3 jabłka (50 dag) - 1 szklanka cukru pudru - 1 szklanka gęstej śmietany kremówki - 1 łyżeczka cynamonu - 1 esencja waniliowa - szczypta kwasku cytrynowego; do przybrania: bakalie WYKONANIE: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn, posypać kwaskiem i wymieszać. Ser zemleć. Żółtka przetrzeć przez sito. Śmietanę zmiksować z żółtkami i jajkami. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać cynamon oraz esencję waniliową i wymieszać. Ucierając, dodawać po 1 łyżce sera, a następnie po trochu śmietany z jajkami. Gdy masa będzie jednolita, włożyć jabłka i starannie wymieszać. Formę wyłożyć wilgotną gazą, włożyć masę, nakryć talerzem i wstawić na noc do lodówki. Paschę wyjąć tuż przed podaniem, przełożyć na talerz i przybrać bakaliami.

Czym jest Pascha jabłkowa znaczenie w Słownik P .