Przepis na Pascha malinowa
SKŁADNIKI DO PASCHA MALINOWA co to jest
Gotowanie Pascha malinowa. Składniki do twarogu, 25 dag konfitur malinowych (nie dżemu), pół kostki.

Jak ugotować Pascha malinowa

Definicja PASCHA MALINOWA: Składniki: 50 dag świeżego, tłustego, słodkiego twarogu, 25 dag konfitur malinowych (nie dżemu), pół kostki masła, pół szklanki cukru pudru, 2 żółtka i 1 całe jajko, szklanka świeżej gęstej śmietany. Sposób przyrządzenia: Twaróg przepuścić dwukrotnie przez maszynkę, dodać osączone konfitury i całość przetrzeć przez nylonowe sito. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, w czasie ucierania dodawać żółtka i surowe jajko (powinny być bardzo świeże). Do utartego masła dodać następnie masę malinowo-twarogową i śmietanę. Całość jeszcze utrzeć na jednolity, idealnie gładki krem. Następnie przełożyć go do podwójnie lub poczwórnie złożonej, lnianej serwetki, zawinąć i obciążyć ciężarkami, najlepiej na całą noc. Nazajutrz serwetkę odwinąć. Podawać paschę ochłodzoną i udekorowaną.

Czym jest Pascha malinowa znaczenie w Słownik P .