Jak ugotować Pascha miodowo-rumowa
Definicja PASCHA MIODOWO-RUMOWA: 500 g potrójnie zmielonego sera
120 g masła
1/4 szkl. rumu
4 żółtka
1/2 szkl. miodu
1/2 szkl. śmietanki 30%
laska wanilii
50 g rodzynek
50 g orzechów włoskich
50 g smażonej skórki pomarańczowej
Rodzynki umyć i namoczyć w rumie. Odcedzić po 1h. Orzechy sparzyć wrz?tkiem, osuszyć i posiekać. Wanilię zetrzeć. Utrzeć ser dodając miód, stopione, lekko wystudzone masło, roztarte żółtka.
Dodać ubit? ?mietankę i bakalie (rodzynki z rumem). Przełożyć masę do plastykowego sitka i odstawić do lodówki. Udekorować bakaliami lub owocami z konfitur.
Czym jest Pascha miodowo-rumowa znaczenie w Słownik P .