Przepis na Pascha wiśniowo
SKŁADNIKI DO PASCHA WIŚNIOWO co to jest
Gotowanie Pascha wiśniowo- bakaliowa. Składniki do twarogu • 200 g masła • 8 żółtek • 250 g cukru.

Jak ugotować Pascha wiśniowo- bakaliowa

Definicja PASCHA WIŚNIOWO- BAKALIOWA: Składniki na 4 porcje • 1 kg niekwaśnego tłustego twarogu • 200 g masła • 8 żółtek • 250 g cukru pudru • 2 łyżki suszonych śliwek pokrojonych w paski • po 1 łyżce: rodzynek, suszonych jabłek, daktyli, fig • po 2 łyżki: siekanych orzechów i migdałów • do dekoracji: wiśnie z konfitury Etapy przygotowania 1. Twaróg trzykrotnie przepuścić przez maszynkę, masło utrzeć na kremową masę; stopniowo dodawać cukier i po 1 żółtku. 2. Do dobrze utartej masy dodawać po łyżce sera, delikatnie dokładnie mieszając; na koniec dorzucić posiekane bakalie i suszone owoce. 3. Formę na babkę lub glinianą donicę wyłożyć pergaminem nasmarowanym masłem. Napełnić masą twarogową i przycisnąć talerzykiem obciążonym np. odważnikiem; postawić na najniższej półce w lodówce. 4. Po kilkunastu godzinach, gdy wypłynie nadmiar serwatki, odsączyć i wyjąć z formy. Ułożyć na talerzu lub ozdobnej paterze i udekorować wiśniami z konfitury.

Czym jest Pascha wiśniowo- bakaliowa znaczenie w Słownik P .