Przepis na Pascha z wanilią
SKŁADNIKI DO PASCHA Z WANILIĄ co to jest
Gotowanie Pascha z wanilią. Składniki do kostka masła • 10 żółtek ugotowanych na twardo • szklanka.

Jak ugotować Pascha z wanilią

Definicja PASCHA Z WANILIĄ: SKŁADNIKI: • 75 dag tłustego białego sera • kostka masła • 10 żółtek ugotowanych na twardo • szklanka cukru • laska wanilii • po 10 dag łuskanych orzechów włoskich, migdałów, rodzynek, posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej • owoce kandyzowane do dekoracji WYKONANIE: 1. Migdały i orzechy sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Rodzynki sparzyć, osączyć. Miąższ wanilii utłuc w moździerzu. 2. Ser zmielić lub przecisnąć przez praskę. Żółtka przetrzeć przez sito, utrzeć z masłem i cukrem na puszystą masę. Stale ucierając dodawać po łyżce ser, wanilię i bakalie. 3. Gęste sito wyłożyć gazą i wypełnić masą serową, brzegi gazy zawinąć. Sitko ustawić na naczyniu, do którego spłynie nadmiar płynu. Masę obciążyć deseczką i wstawić do lodówki na 24 godz. 4. Masę serową wyjąć na talerz, przed podaniem przybrać kandyzowanymi owocami.

Czym jest Pascha z wanilią znaczenie w Słownik P .