Jak ugotować Paschalna sałatka
Definicja PASCHALNA SAŁATKA: SKŁADNIKI: - 3 winne jabłka (np. złote renety) - 1/2 szkl. łuskanych orzechów włoskich - 1 łyżeczka cynamonu - 2 łyżki pokrojonej skórki pomarańczowej - 1/4 szkl. rodzynek - 1 szkl. deserowego czerwonego wina (najlepiej rodzynkowego) - ewentualnie kawałek świeżego imbiru lub imbir w proszku WYKONANIE: Jabłka ścieramy na grubej tarce, orzechy, skórkę pomarańczową i imbir drobno siekamy lub, gdy jesteśmy zbyt leniwi, miksujemy. Wszystkie składniki mieszamy, dolewamy tyle wina, by masa miała konsystencję zaprawy murarskiej, przykrywamy i odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Podajemy w salaterkach.
Czym jest Paschalna sałatka znaczenie w Słownik P .