Przepis na Paseczki rybne w
SKŁADNIKI DO PASECZKI RYBNE W co to jest
Gotowanie Paseczki rybne w panierce. Składniki do łyżki ketchupu • 1 łyżeczka musztardy dijon lub.

Jak ugotować Paseczki rybne w panierce

Definicja PASECZKI RYBNE W PANIERCE: SKŁADNIKI: • 600 g mrożonych filetów z pangi • 3 łyżki ketchupu • 1 łyżeczka musztardy dijon lub innej • 1 łyżeczka miodu • pół cytryny • 2 łyżki sosu sojowego • 2 jajka • mąka do obtaczania • 50 g chipsów paprykowych lub innych • 50 g niesłodkich płatków corn flakes • olej do smażenia Etapy przygotowania 1. Rybę zostaw do rozmrożenia, a następnie pokrój w skośne paski o szerokości 2 cm. Zmieszaj ketchup, sos sojowy, miód, sok z połówki cytryny i polej tym paski ryby, wymieszaj i odstaw na 20 min. 2. Chipsy i płatki pokrusz drobno (włóż do woreczka i zgnieć wałkiem do ciasta), wymieszaj razem. Jajka ubij i wylej na głęboki talerz. Mąkę wysyp na drugi głęboki talerz, mieszankę do panierowania wysyp na duży, płaski talerz. 3. Paski ryby po kolei obtaczaj w mące, zanurzaj w ubitym jajku i panieruj w mieszance chipsów i płatków kukurydzianych. Odłóż do czasu opanierowania wszystkich pasków. Paski smaż na rozgrzanym oleju na złoto, odkładaj na papierowy recznik do odsączenia z oleju. 4. Chrupiące paseczki możesz podawać z ryżem lub warzywami, pyszne są maczane w sosie: zmieszaj 4 łyżki ketchupu, 2 łyżki smietany kwaśnej, 2 łyżki majonezu, 1 posiekany ząbek czosnku, pół posiekanego pęczka cienkiego szczypiorku, dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny i tabasco.

Czym jest Paseczki rybne w panierce znaczenie w Słownik P .