Przepis na Paseczki
SKŁADNIKI DO PASECZKI co to jest
Gotowanie Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką. Składniki do zielonej papryki- sól- 1 g MSG.

Jak ugotować Paseczki wieprzowiny z zieloną papryką

Definicja PASECZKI WIEPRZOWINY Z ZIELONĄ PAPRYKĄ: Produkty: - 30 dag schabu środkowego
- 10 dag zielonej papryki
- sól
- 1 g MSG (glutaminianu sodu) lub szczypta vegety albo bulionu w proszku
- 100 ml oleju
- 1 białko
- 1 łyżka białego wina
- 2-3 łyżki wody
- mąka kukurydziana Wykonanie: Mięso pokrój w paseczki o długości 5 cm. Przełóż do miseczki, dodaj sól, białko i tyle mąki, aby każdy pasek mięsa był dokładnie nią pokryty. Wymieszaj. Paprykę pokrój w takie same paseczki jak mięso. W woku w gorącym głębokim oleju obsmaż mięso, a potem wyjmij je łyżką cedzakową. Z woka zlej olej, pozostawiając 2 łyżki. Wrzuć paprykę, smaż przez minutę. Dodaj mięso, MSG, wino i wodę, zagotuj. Jeśli trzeba, zagęść mąką rozprowadzoną w odrobinie zimnej wody.

Czym jest Paseczki wieprzowiny z znaczenie w Słownik P .