Przepis na Pasta do chleba z
SKŁADNIKI DO PASTA DO CHLEBA co to jest
Gotowanie Pasta do chleba z kiełków pszenicy. Składniki do 1 por • kawałek selera sparzony na parze.

Jak ugotować Pasta do chleba z kiełków pszenicy

Definicja PASTA DO CHLEBA Z KIEŁKÓW PSZENICY: Składniki • 3/4 szklanki skiełkowanej pszenicy • 1 por • kawałek selera sparzony na parze • 1 łyżka oliwy z oliwek lub majonezu • 1 łyżka płatków owsianych • 1 łyżka siemienia lnianego prażonego (siemię lniane wrzucić na rozgrzaną patelnię, przykryć i prażyć przez chwilę) • szczypta mielonej gałki muszkatołowej do smaku • szczypta bazylii, soli, pieprzu • natka pietruszki Etapy przygotowania 1. Pszenicę skręcić w maszynce, dodając szczyptę bazylii, oliwę lub majonez. 2. Seler i por jak wyżej. 3. Dodać gałkę muszkatołową, odrobinę pieprzu. 4. Dodać płatki owsiane. Dodać sól, pieprz, siemię lniane. 5. Wsypać pokrojoną drobno natkę pietruszki. Dokładnie wszystko wymieszać.

Czym jest Pasta do chleba z kiełków znaczenie w Słownik P .