Jak ugotować Pasta do chleba z kiełków pszenicy
Definicja PASTA DO CHLEBA Z KIEŁKÓW PSZENICY: Składniki • 3/4 szklanki skiełkowanej pszenicy • 1 por • kawałek selera sparzony na parze • 1 łyżka oliwy z oliwek lub majonezu • 1 łyżka płatków owsianych • 1 łyżka siemienia lnianego prażonego (siemię lniane wrzucić na rozgrzaną patelnię, przykryć i prażyć przez chwilę) • szczypta mielonej gałki muszkatołowej do smaku • szczypta bazylii, soli, pieprzu • natka pietruszki Etapy przygotowania 1. Pszenicę skręcić w maszynce, dodając szczyptę bazylii, oliwę lub majonez. 2. Seler i por jak wyżej. 3. Dodać gałkę muszkatołową, odrobinę pieprzu. 4. Dodać płatki owsiane. Dodać sól, pieprz, siemię lniane. 5. Wsypać pokrojoną drobno natkę pietruszki. Dokładnie wszystko wymieszać.
Czym jest Pasta do chleba z kiełków znaczenie w Słownik P .