Przepis na Pasta do pieczywa
SKŁADNIKI DO PASTA DO co to jest
Gotowanie Pasta do pieczywa z kabanosem i ziołami. Składniki do czosnku • 2 łyżki oleju • 20 dag.

Jak ugotować Pasta do pieczywa z kabanosem i ziołami

Definicja PASTA DO PIECZYWA Z KABANOSEM I ZIOŁAMI: SKŁADNIKI: • mała cebula (ok. 5 dag) • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki oleju • 20 dag kabanosów drobiowych • 2 miękkie serki topione, każdy po 10 dag • łyżka listków tymianku • 4 listki szałwi • 6 listków rozmarynu • łyżka musztardy • 2 łyżki słodkiej śmietany kremówki • pieprz • pęczek drobno posiekanego szczypiorku • łyżeczka drobno otartej skórki cytrynowej WYKONANIE: Cebulę i czosnek obieramy, cebule kroimy w piórka lub kosteczkę, czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę wraz z czosnkiem. Do rondelka wkładamy pokrojone w plasterki kabanoski, pokrojony ser, cebulę z czosnkiem, śmietanę, musztardę i posiekane zioła. Wszystko miksujemy na jednolity krem. Doprawiamy do smaku pieprzem. Dodajemy posiekany szczypiorek, oraz skórkę z cytryny, mieszamy.

Czym jest Pasta do pieczywa z kabanosem znaczenie w Słownik P .