Przepis na Pasta kanapkowa z
SKŁADNIKI DO PASTA KANAPKOWA co to jest
Gotowanie Pasta kanapkowa z awokado. Składniki do cytryny- 2 jajka na twardo (1 do dekoracji)- 1.

Jak ugotować Pasta kanapkowa z awokado

Definicja PASTA KANAPKOWA Z AWOKADO: Produkty: - 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 jajka na twardo (1 do dekoracji)
- 1 szalotka
- 1 opakowanie twarożku (20 dag)
- szczypta czosnku granulowanego
- sól
- pieprz
- ciemny chleb
- plasterki cebuli i listki rukoli do dekoracji Wykonanie: Awokado obierz, wyjmj ze środka pestkę, a miąższ rozgnieć widelcem i skrop sokiem z cytryny. Jedno jajko obierz ze skorupki i również rozgnieć widelcem. Szalotkę drobno posiekaj i wymieszaj z awokado i rozgniecionym jajkiem. Dodaj serek śmietankowy oraz posiekaną szalotkę. Przypraw do smaku granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Pastę podawaj z ciemnym pieczywem (np. z pumperniklem, chlebem wileńskim lub razowcem na miodzie). Na kanapkach ułóż plasterki drugiego jajka na twardo, krążki cebuli oraz listki rukoli.

Czym jest Pasta kanapkowa z awokado znaczenie w Słownik P .