Jak ugotować Pasta kanapkowa z bakłażana
Definicja PASTA KANAPKOWA Z BAKŁAŻANA: Przygotowanie: około 4 godz
Składniki na 4 porcje
• 1 średni bakłażan • 1 posiekana drobno cebula • 1 roztarty ząbek czosnku • 2 łyżki oliwy z oliwek • 4 łyżki soku z cytryny • 1 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka cukru
Etapy przygotowania
1. Bakłazan pieczemy w piekarniku (250 stopni) do mocnego zrumienienia, po wystudzeniu obieramy ze skórki i miksujemy na "pulpę". 2. Dodajemy pozostałe skladniki i w miseczce wstawamy do lodówki na2-3 godz. Podajemy z razowym pieczywem, pomidorami i zieloną sałatą.
Czym jest Pasta kanapkowa z bakłażana znaczenie w Słownik P .