Przepis na Pasta pieczarkowo
SKŁADNIKI DO PASTA co to jest
Gotowanie Pasta pieczarkowo-gryczana. Składniki do cebula średniej wielkości • 2 ząbki czosnku •.

Jak ugotować Pasta pieczarkowo-gryczana

Definicja PASTA PIECZARKOWO-GRYCZANA: Składniki • 40 dag pieczarek • 2 łyżki oleju • 1 cebula średniej wielkości • 2 ząbki czosnku • 3/4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej • vegeta i sól Etapy przygotowania 1. Cebulę drobno kroimy i lekko dusimy na oleju. Po chwili dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki i smażymy, aż do odparowania płynu.
2. Po ochłodzeniu mielimy w maszynce do mięsa lub miksujemy, dodajemy kaszę gryczaną, przyprawy i ukręcamy na gładką masę, dodając łyżkę oleju. Przed podaniem oczywiście schładzamy.

Czym jest Pasta pieczarkowo-gryczana znaczenie w Słownik P .