Jak ugotować Pasta z fasoli i kapusty
Definicja PASTA Z FASOLI I KAPUSTY: Produkty: 1 szklanka białej fasoli,
50 dag włoskiej kapusty,
1 cebula,
2 łyżki oliwy tłoczonej na zimno,
1 łyżka zielonego koperku,
sól
Wykonanie:
Fasolę namoczyć na kilka godzin, ugotować do miękkości w świeżej wodzie, pod koniec gotowania dodać sól. Kapustę włoską oczyścić, pokroić na grube kawałki i ugotować w jak najmniejszej ilości wody. Cebulę oczyścić, pokroić drobniutko i udusić na wolnym ogniu na łyżce oliwy. Można ją podlać także odrobiną wody. Wszystkie składniki: fasolę, kapustę, cebulę umieścić w jednym garnku i dokładnie zmiksować lub przekręcić przez maszynkę. Na koniec wsypać posiekany koperek i wymieszać.
Czym jest Pasta z fasoli i kapusty znaczenie w Słownik P .