Przepis na Pasta z soczewicy
SKŁADNIKI DO PASTA Z SOCZEWICY co to jest
Gotowanie Pasta z soczewicy. Składniki do łyżki oleju • 1,5 szklanki suchej soczewicy • 3,5.

Jak ugotować Pasta z soczewicy

Definicja PASTA Z SOCZEWICY: Składniki • 2 szklanki pokrojonej cebuli • 2 łyżki oleju • 1,5 szklanki suchej soczewicy • 3,5 szklanki wody • 2 łyżeczki soli • 1,5 łyżeczki słodkiej bazylii • 1 ząbek czosnku Etapy przygotowania 1. Udusić cebulę na oleju z dodatkiem niewielkiej ilości wody, zmiksować soczewicę w blenderze, dodać cebulę z pozostałymi składnikami i gotować całość na wolnym ogniu przez 1 godzinę, często mieszając. 2. Masę umieścić w formie i odstawić do zimnego pomieszczenia na kilka godzin. Można kroić ją na kawałki podając z chlebem.

Czym jest Pasta z soczewicy znaczenie w Słownik P .