Przepis na Pasta z suszonymi
SKŁADNIKI DO PASTA Z co to jest
Gotowanie Pasta z suszonymi owocami. Składniki do 1 duża cebula- 2 garści różnych orzechów (włoskie.

Jak ugotować Pasta z suszonymi owocami

Definicja PASTA Z SUSZONYMI OWOCAMI: Produkty: - 1 szklanka soczewicy
- 1/2 kg marchwi
- 1 duża cebula
- 2 garści różnych orzechów (włoskie
- pini
- ziemne
- pestki słonecznika
- sezam)
- 1-2 łyżeczki miodu
- 2 ząbki czosnku
- 2 garści suszonych owoców (rodzynki
- śliwki
- morele)
- po 1 łyżce posiekanego koperku i liści bazylii
- słodka papryka
- sól
- ocet winny lub białe wino Wykonanie: Soczewicę gotujemy. Marchew kroimy w plasterki i gotujemy na parze. Posiekaną cebulę smażymy na oleju, aż się zeszkli. Skrapiamy octem lub winem, dodajemy bazylię i smażymy, mieszając kilka minut. Dodajemy orzechy, a po 2-3 minutach suszone owoce, czosnek i przyprawiamy papryką. Dolewamy trochę wody, parę kropli octu, żeby było wilgotne. Dodajemy ugotowaną marchewkę, mieszamy i podsmażamy jeszcze 3-4 minuty. Dodajemy miód, koperek i ugotowaną soczewicę. Dolewamy odrobinę wody i smażymy 5-6 minut, mieszając. Ostudzone miksujemy na jednolitą pastę, doskonałą do chleba.

Czym jest Pasta z suszonymi owocami znaczenie w Słownik P .