Przepis na Pastel de Papa
SKŁADNIKI DO PASTEL DE PAPA co to jest
Gotowanie Pastel de Papa - potrawka z warzyw i jajek. Składniki do posiekane ząbki czosnku- 1/2.

Jak ugotować Pastel de Papa - potrawka z warzyw i jajek

Definicja PASTEL DE PAPA - POTRAWKA Z WARZYW I JAJEK: - 2 łyżki oleju
- 1 duża posiekana cebula
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
- 1 duża zielona papryka pokrojona na kawałeczki
- 6 dużych ziemniaków pokrojonych w kostkę
- 1 duży pomidor sparzony
- obrany i pokrojony w kostkę
- 1 kg poszatkowanej kapusty
- oregano
- sól
- pieprz
- 1/2 szklanki oliwek bez pestek
- 1/2 szklanki rodzynek
- 2 pokrojone w kostkę jajka na twardo
- mielona słodka papryka

W dużym rondlu rozgrzej olej. Włóż cebulę, czosnek, kmin i zieloną paprykę. Smaż 2-3 minuty. Dodaj ziemniaki, pomidory i kapustę. Gotuj, aż kapusta będzie miękka, przypraw do smaku, dodaj oliwki i rodzynki. Gotuj kilka minut, potem zdejmij z ognia, posyp jajkami i papryką.

Czym jest Pastel de Papa - potrawka z znaczenie w Słownik P .