Przepis na Pastelles
SKŁADNIKI DO PASTELLES co to jest
Gotowanie Pastelles - pierożki z farszem kokosowym. Składniki do cukru- 1 łyżeczka proszku do.

Jak ugotować Pastelles - pierożki z farszem kokosowym

Definicja PASTELLES - PIEROŻKI Z FARSZEM KOKOSOWYM: Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 20 dag masła
Farsz:
- 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
- 10 dag wiórków kokosowych

Przygotuj farsz do pierożków: mleko włóż w zamkniętej puszce do garnka z wod?, gotuj przez 2 godziny na małym ogniu. Puszka musi być przez cały czas zakryta wod?. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przygotuj ciasto: posiekaj m?kę z zimnym masłem, dodaj cukier, proszek do pieczenia i sól. Szybko zagnieć, rozwałkuj i wytnij kółka o średnicy 8 cm. Otwórz puszkę i wyjmij zawartość, która powinna przypominać ci?gnąc? się masę krówkową. Wymieszaj z wiórkami kokosowymi, ostudĽ i łyżeczką nakładaj na krążki ciasta. Składaj na pół i sklejaj jak pierogi. Pastelles możesz usmażyć jak p?czki w głębokim tłuszczu (najlepiej w smalcu) lub ułożyć na blasze wy?cielonej pergaminem, posmarować jajkiem, polać stopionym masłem i upiec na złoty kolor w temp. 250°C. Pastelles podaje się, gdy tylko trochę ostygną.

Czym jest Pastelles - pierożki z znaczenie w Słownik P .