Przepis na PASZTET ALPEJSKI
SKŁADNIKI DO PASZTET ALPEJSKI co to jest
Gotowanie PASZTET ALPEJSKI. Składniki do ząbki czosnku 1 szklanka drobno posiekanych orzechów.

Jak ugotować PASZTET ALPEJSKI

Definicja PASZTET ALPEJSKI: Składniki: 50 dag pieczarek 1 spora cebula 3 duże ząbki czosnku 1 szklanka drobno posiekanych orzechów włoskich, arachidowych lub migdałów 3 łyżki margaryny lub masła 3 łyżki oliwy z oliwek garść posiekanej zieleniny (tymianek, natka pietruszki, koperek) pieprz, sól Sposób wykonania: Cebulę drobno posiekać i zeszklić na margarynie. Pieczarki oczyścić, drobno poszatkować i dodać do cebuli. Dusić do miękkości na małym ogniu. Czosnek rozgnieść lub drobniutko posiekać, dodać do uduszonych pieczarek. Masę pieczarkową przepuścić przez maszynkę lub zmiksować z dodatkiem orzechów, posiekanej zieleniny i oliwy. Doprawić do smaku. Przełożyć do podłużnej keksowej foremki wyłożonej folią spożywczą, przykryć drugą folią i wstawić do lodówki przynajmniej na 2- 3 godziny, a jeszcze lepiej na noc. Smakuje najlepiej z ostrym sosem pomidorowym (np. keczupem) lub paprykowym.

Czym jest PASZTET ALPEJSKI znaczenie w Słownik P .