Przepis na Pasztet domowy z
SKŁADNIKI DO PASZTET DOMOWY Z co to jest
Gotowanie Pasztet domowy z zająca. Składniki do słoniny 3 łyżki mąki 3 jajka sól, pieprz marynata.

Jak ugotować Pasztet domowy z zająca

Definicja PASZTET DOMOWY Z ZAJĄCA: Składniki 3 kg zająca 1.5 kg wieprzowiny 50 dag słoniny 3 łyżki mąki 3 jajka sól, pieprz marynata: 3/4 l czerwonego wytrawnego wina 5 łyżek oleju 200 ml octu winnego 2 cebule czosnek 1 marchewka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 liscie laurowe 3 gozdziki sól i pieprz Sposób wykonania
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Zalać winem olejem i octem. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę, liscie laurowe,  gozdziki, natkę pietruszki, sól i pieprz. Zagotować. Wystudzić. Mięso z zająca, wieprzowinę i słoninę umyć, pokroić, zalać marynata, odstawić w chłodne miejsce na 24 godz. Mięso wyjąć, osączyć. Marynatę przelać do rondla, gotować bez przykrycia, aż zostanie połowa. Mięso zmielić, dodać jajka, makę, 3 łyżki marynaty przetartej przez sito, sól, pieprz, wyrobić, przełożyć do formy. Naczynie z pasztetem wstawić do pojemnika z goraca woda. Piekarnik rozgrzać do temp. 150°C, wstawić pasztet, piec 2 godz. w kąpieli wodnej.

Czym jest Pasztet domowy z zająca znaczenie w Słownik P .