Przepis na Pasztet domowy
SKŁADNIKI DO PASZTET DOMOWY co to jest
Gotowanie Pasztet domowy. Składniki do wieprzowego 0,6 kg wątroby ( cielęcej, wieprzowej, wołowej.

Jak ugotować Pasztet domowy

Definicja PASZTET DOMOWY: Składniki 1 kg cielęciny 1 kg podgardla wieprzowego 0,6 kg wątroby ( cielęcej, wieprzowej, wołowej) 4 małe bułki wodne 2 porcje jarzyny 2 duże cebule 6 jajek sól, pieprz, curry smalec, bułka tarta do wysmarowania  Sposób wykonania Mięso gotować z jarzyną i cebulą w osolonej wodzie, nie całkiem do miękkości. Wątrobę rozkroić i sparzyć wrzątkiem. Bułki namoczyć w rosole spod mięsa. Wszystko przemielić dwa razy w maszynce, doprawić, wbić całe jajka, wymieszać na gładką masę. Wyłożyć do rondla lub tortownicy wysmarowanej smalcem i posypanej bułka tartą (tortownicę wyłożyć folią aluminiową żeby tłuszcz nie wyciekał). Piec ponad godzinę w nagrzanym 180- 200 st. C piekarniku. Na górze można położyć cieńkie plastry surowej lub wędzonej słoniny. 

Czym jest Pasztet domowy znaczenie w Słownik P .