Przepis na Pasztet drobiowy z
SKŁADNIKI DO PASZTET DROBIOWY co to jest
Gotowanie Pasztet drobiowy z grzybami. Składniki do świeżych grzybów (mogą być pieczarki)    •  1.

Jak ugotować Pasztet drobiowy z grzybami

Definicja PASZTET DROBIOWY Z GRZYBAMI: Składniki •  50 dag mięsa kurczaka
  
•  1 kg świeżych grzybów (mogą być pieczarki)
  
•  1 cebula (5 dag)
  
•  2 jajka
  
•  2 szklanki śmietany najmniej 30- procentowej
  
•  5 łyżek winiaku (niekoniecznie)
  
•  2 łyżki natki pietruszki
  
•  1 łyżka masła
  
•  sok z 1 cytryny, sól, pieprz
   Etapy przygotowania 1.  Mięso umyć, osączyć, pokroić na kawałki, a następnie zmiksować ze śmietaną, jajkami i winiakiem.
    
2.  Cebulę obrać i pokroić w talarki. Grzyby oczyścić, opłukać, osączyć, pokroić w plasterki i obsmażyć wraz z cebulą na maśle. Pod koniec smażenia dodać natkę pietruszki i sok z cytryny.
    
3.  Następnie ostudzić i wymieszać z masą mięsną. Doprawić solą i pieprzem.
    
4.  Formę do pieczenia pasztetów wyłożyć folią do pieczenia, włożyć masę, wyrównać powierzchnię i piec 1 godz. 30 min. w kąpieli wodnej , w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni.
    

Czym jest Pasztet drobiowy z grzybami znaczenie w Słownik P .