Przepis na Pasztet drobiowy z
SKŁADNIKI DO PASZTET DROBIOWY co to jest
Gotowanie Pasztet drobiowy z oliwkami. Składniki do pietruszkikawałek seleracebulakajzerka10 dag.

Jak ugotować Pasztet drobiowy z oliwkami

Definicja PASZTET DROBIOWY Z OLIWKAMI: 1 kurczak
25 dag wątróbek drobiowych
2 pietruszki
kawałek selera
cebula
kajzerka
10 dag oliwek z papryką
3 jajka
10 dag masła
10 dag słoniny
gałka muszkatołowa
tymianek
sok z cytryny
sól, pieprz Pokrojonego kurczaka ugotować do miękkości w 2 szkl. wody z obranymi warzywami i cebul?. osączyć, zmielić z warzywami i bułką namoczoną w wywarze. Wyrobić  z jajkami i połową masła, doprawić gałką, solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Słoninę zawinąć w folię, zamrozić, a następnie ostrym nożem pokroić na cienkie plastry. Wyłożyć nimi formę keksową, tak, by na siebie zachodziły i wystawały poza brzegi formy Oliwki osączyć z zalewy. wątróbki opłukać, podsmażyć na maśle, oprószyć tymiankiem, pieprzem i solą. Formę napełnić mas? pasztetową, przekładając ją podsmażonymi wątróbkami i oliwkami. Masę lekko ucisnąć i wyrównać nożem. Wierzch pasztetu przykryć plastrami słoniny. Piec ok. 1 h  w temp. 180 st. C, najlepiej w kąpieli wodnej umieszczając foremkę w brytfance wypełnionej wod?, tak, by sięgała do połowy wysokości formy.

Czym jest Pasztet drobiowy z oliwkami znaczenie w Słownik P .