Przepis na Pasztet drobiowy
SKŁADNIKI DO PASZTET DROBIOWY co to jest
Gotowanie Pasztet drobiowy. Składniki do 100 g pieczarek - 2 cebule - 2 jajka - sól - 0,5 szklanki.

Jak ugotować Pasztet drobiowy

Definicja PASZTET DROBIOWY: Składnki: - kurczak - 150 g wątróbki drobiowej - 100 g pieczarek - 2 cebule - 2 jajka - sól - 0,5 szklanki śmietany - 1 łyżka masła - 1 łyżka oleju - przyprawa do pasztetów - pieprz - 200 g słoniny - 6 łyżek galaretki porzeczkowej - jajko na twardo - ugotowana marchew - łodyga selera naciowego - natka pietruszki Sposób przyrządzania: Kurczaka umyć i wykroić pierś. Resztę oddzielić od kości i zemleć 2 razy z wątróbką. Pierś kurczaka natrzeć przyprawą do pasztetów i obsmażyć na oleju. Pieczarki i cebulę posiekać i zeszklić na maśle. Masę mięsną wymieszać z cebulą, pieczarkami, jajkami i śmietaną. Doprawić przyprawą, solą i pieprzem. Formę wyłożyć plasterkami słoniny, wypełnić do 1/3 farszem, ułożyć pierś i przykryć resztą farszu. Na wierzchu ułożyć plaster słoniny. Piec pod przykryciem w kąpieli wodnej około 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni. Ostudzić. Wyjąć z formy, posmarować galaretką i udekorować plasterkami jajka na twardo, marchewki i zieleniną.

Czym jest Pasztet drobiowy znaczenie w Słownik P .