Przepis na Pasztet kaliski
SKŁADNIKI DO PASZTET KALKI co to jest
Gotowanie Pasztet kaliski. Składniki do karkówka, boczek)    •  300 g wątroby    •  2 jajka, pieprz.

Jak ugotować Pasztet kaliski

Definicja PASZTET KALISKI: Składniki •  1 kg mięsa ( różne wołowina, karkówka, boczek)
  
•  300 g wątroby
  
•  2 jajka, pieprz, sól, bułka czerstwa, majeranek, 1 pietruszka,
  
•  cebula, seler
  
Etapy przygotowania 1.  Mięso podprużyć, po ostygnięciu zmielić w maszyncę, bułkę namoczyć najlepiej w tłuszcu po mięsie.
   
2.  W garnku ułożyć podsmażone mięso, potem włoszczyznę, znowu mięso i na koniec surową wątrobę, przróżyć do miękkości, miękkie zmielić razem z włoszczyzną, bułką. 3.  Na konieć doprawić, wbić jajka, piec w piekarniku do 1,5 godz.

Czym jest Pasztet kaliski znaczenie w Słownik P .