Przepis na Pasztet mięsny z
SKŁADNIKI DO PASZTET MIĘSNY Z co to jest
Gotowanie Pasztet mięsny z jajkiem. Składniki do •  jajko surowe,    •  cebula, pieprz, sól.

Jak ugotować Pasztet mięsny z jajkiem

Definicja PASZTET MIĘSNY Z JAJKIEM: Składniki •  Mięso mielone cielęco- wieprzowe,
  
•  jajko surowe,
  
•  cebula, pieprz, sól, tymianek,
  
•  majeranek, odrobina szałwi, jajka ugotowane na twardo
  
Etapy przygotowania Cebulę drobno posiekać, zeszklić, dodać do mięsa razem z surowym jajkiem, solą i pieprzem, bardzo starannie wymieszać. Podłużną foremkę - keksówkę, wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Włożyć do niej część mięsa. Wzdłuż całej foremki ułożyć ugotowane na twardo (poobierane) jajka, przykryć resztą mięsa, uklepać. Wierzch pasztetu posypać ziołami, przykryć szczelnie folią aluminiową. Piec 50- 60 minut.

Czym jest Pasztet mięsny z jajkiem znaczenie w Słownik P .