Przepis na Pasztet serowy z
SKŁADNIKI DO PASZTET SEROWY Z co to jest
Gotowanie Pasztet serowy z orzechami włoskimi. Składniki do cienkie plastry • 25 dag chudego.

Jak ugotować Pasztet serowy z orzechami włoskimi

Definicja PASZTET SEROWY Z ORZECHAMI WŁOSKIMI: Składniki • 15 dag sera gouda pokrojonego w cienkie plastry • 25 dag chudego twarogu • 25 dag tłustego twarożku • 8 dag masła • sól, pieprz, pieprz cayenne • kilka kropli sosu worcester • pęczek szczypiorku • pęczek natki pietruszki • ok. 8 dag orzechów włoskich • zioła do dekoracji Etapy przygotowania 1. 2 małe foremki do pasztetów lub jedną keksówkę o pojemności 1 litra wykładamy folią spożywczą, następnie plastrami goudy, tak, aby wystawały za krawędź formy.
2. Twaróg i twarożek wkładamy do miski, mieszamy na gładką masę. W drugiej misce ubijamy masło na puszystą masę. Do masła porcjami dodajemy masę serową, składniki mieszamy na gładką masę. Doprawiamy na pikantnie solą, czarnym pieprzem oraz szczyptą pieprzu cayenne i sosem worcester. Szczypiorek i natkę pietruszki płuczemy, osuszamy i dtobno kroimy. Zioła dodajemy do serowego kremu i mieszamy dokładnie. Połowę kremu przekładamy do dwóch foremek lub keksówki. Na masie rozkładamy orzechy włoskie. Przykrywamy je resztą masy serowej, gładko rozsmarowujemy, przykrywamy wystającymi plastrami sera.
3. Nakładamy na pasztet folię spożywczą, wstawiamy do lodówki, chłodzimy 3-4 godzinki.
4. Po tym czasie wyjmujemy pasztecik z formy, usuwamy folię i kroimy go na plastry grubości 2-3 cm. Układamuy na półmisku i dekorujemy ziołami.

Czym jest Pasztet serowy z orzechami znaczenie w Słownik P .