Przepis na Pasztet serowy
SKŁADNIKI DO PASZTET SEROWY co to jest
Gotowanie Pasztet serowy. Składniki do kcal/porcjaTrudność: latweSkładniki na 16 porcji • 50 dag.

Jak ugotować Pasztet serowy

Definicja PASZTET SEROWY: Przygotowanie: 1 godzina

Kaloryczność: 240 kcal/porcja

Trudność: latwe


Składniki na 16 porcji

• 50 dag ser śmietankowy • 10 dag kwaśna śmietana • sól, pieprz 3 ząbeki czosnku • 45 dag ser gouda pokroić w plasterki • 12 szt. oliwki czarne, wypestkować, pokroić w plasterki • 5 dag orzeszków piniowych • 3 pęczeki bazyli obrać listki
Etapy przygotowania

1. Twaróg utrzyj ze śmietaną, dodaj oliwki, przypraw do smaku. Orzeszki upraż na suchej patelni. Czosnek, bazylię i 5 dag orzeszków zmiksuj z oliwą, dopraw do smaku. Formę jak do babki wyłóż folią przezroczystą, ułóż plastry sera gouda na spodzie, żeby dochodziły do 2/3 wysokości formy. 2. Spód posmaruj 1/3 pasty z bazylii, na nią połowę twarogu. Przykryj plastrami sera. Znowu wyłóż warstwę pasty i warstwę twarogu, przykryj plastrami goudy, tak by zachodziły na ścianki formy do samej góry. Wyłóż resztę farszu, przykryj resztą goudy i folią. 3. Wstaw na 3 godz. do lodówki. Wybij pasztet z formy, usuń folię, pokrój w plastry i posyp orzeszkami.

Czym jest Pasztet serowy znaczenie w Słownik P .